Monday, February 2, 2009

SEM BARU : SEM 2 SESI 2008/2009

Assalamualaikum semua.. Hehe agak lama tak wat artikel sendiri, tetiba arini rasa nak menulis plak.. Mungkin agak terlambat untuk aku wat artikel pasal sem baru,tapi tak kisah la kan.. LAYAN JE!!

Sedar tak sedar dah sebulan aka 4 minggu sesi semester ni bermula. Everything seems goes very fast. Awal2 sem lagi dah terlibat dengan beberapa program dan aktiviti.. Dan ada lagi beberapa program yang bakal menyusul.. Dengan minggu ke-5 dan ke-6 ni yang agak padat dengan TEST 1. Ada tu, satu hari sampai dua test.. Pening2..

Sem ni aku amik 17 jam mata kredit. 7 subjek. 4 subjek 3 jam kredit. 2 subjek 2 jam kredit dan 1 subjek 1 jam kredit.. Kat bawah ni senarai subjek yg aku amik sem ni : -

a) COMMUNICATION PRINCIPLE (comm sbjk) : 3 CREDIT HOURS

b) ELECTOMAGNETIC THEORY (electrical sbjk) : 3 CREDIT HOURS

c) ELECTRONIC CIRCUIT (electrical sbjk) : 3 CREDIT HOURS

d) NUMERICAL METHOD (math sbjk) : 3 CREDIT HOURS

e) ENGLISH FOR ADVANCED (sbjk umum) : 2 CREDIT HOURS

f) PROFESIONAL ETHIC (sbjk umum) : 2 CREDIT HOURS

g) ASAS REKA CIPTA (sbjk ko-q) : 1 CREDIT HOURS

Dan seperti biasa subjek killer sem ni adalah Electromagnetic Theory (EMT), subjek yang sangat menakutkan bagi budak elektrik coz failure rate every sem quite high. And even our lecturer admit that half of her class fail is normal.. Wah sangat menakutkan. Terus terang aku cakap,sejak dari awal masuk kelas ni aku macam blur2 je.. Tapi takpa dimana ada kemahuan,disitu ada jalan. Mahu tak mahu, suka tak suka aku kena face benda ni and get through it.

Amat malang bagi aku coz tatkala ramai classmate aku dari diploma dapat dekan n 3. something and above untuk sem lepas, aku setakat cukup2 makan je. And kena mengulang 2 subjek. Haha macam nak nangis rasa. Layan je la ek.. Maybe time cuti short sem ni aku amik,kalau takpun kena amik sem depan la.. waa waa nyesal pun tak guna bro..

Well aku harap sem ni tak dak lagi la yg nak kena mengulang2 ni. Tapi dah lebih sebulan sem mula,aku tak study jugak.. Haih apa nak jadi tak tau.. Bukan malas Cuma segan ja. I need some kind of booster twin turbo to inject my concentration n mood along with all i’m going to learn this sem. Wish me all the best n best of luck.. Hehe peace

“ A MAN CAN BE DESTROYED BUT NOT DEFEATED ”



2 comments:

aiko azmi said...

oi.
otai.
hoho~
ko da amek prinsip comm ek?
t buleh kasik notes kt aku sem dpn.
ahaha.

p/s:link jom:D

OtAi said...

OK2.. tadak hal.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK