Saturday, May 29, 2010

ROBIN HOOD



alloooooooooooooo eberibodi hehe. apa kabar semuuuaaaaaa???.. kali ni wa mau crita tentang satu lagi filem hollywood yang wa baru tengok iaitu ROBIN HOOD.. filem ni ditayangan pada 13 mei aritu di panggung-panggung sekitar malaysia...



filem epik yang best dari Hollywood.. walaupun kita tak tau betoi ka dak mitos pasai Robin Hood ni, tapi kita terikut sama terkesan dengan semangat perjuangan harmoni yang dia nak bawa dan ditonjolkan dalam filem ni... hehe



mengisahkan bagaimana Robin Longstride dari seorang askar bawahan yang melarikan diri dari dihukum King Richard the lion heart, telah menjadi ikon penyatuan antara Tuan-Tuan Baron (tuan tanah) di utara England dengan pihak istana England..



kalu nak tengok sinopsis dia bleh klik kat sini... dan kalu nak tengok trailer dia,korang bleh klik kat sini...

so kepada yang belum tengok, silakan laaa ye.. memang berbaloi habis.. wa bagi 4 bintang setengah laa.. haha

3 comments:

n.a.n.a said...

dah macam2 versi cerita robin hood ada. hihi

PiDoT_OtAi said...

tapi untuk filem ni.. dia mengisahkan macam mana Robin Longstride boleh jadi Robin Hood.. hehe kira permulaan kisah Robin Hood laa hehe

Hasrol Nizam said...

robin hood ni act tak wujud pun kan time tu..wwatak khayalan je..

pape pun, tak tgk lagi cerita ni..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK