Friday, July 8, 2011

PANDANGAN AKU TENTANG BERSIH 2.0


Sebenaqnya malaih aku nak komen atau post isu-isu sensitif ni.. Ibarat kata bijak pandai, "Kalau seseorang tu belum bercakap, kita tak tau dia bodoh ke tidak, tapi bila dia dah start bercakap, confirm tau dia bodoh".. Tu intro je laa..

Ok buat yang tak tau BERSIH ni adalah gabungan lebih 60 NGO yang berpakat untuk menuntut pilihanraya yang adil di Malaysia.. Suci kan niat murni depa?? So kalau ada sapa yang setuju ya silakan, sapa2 yang tak setuju ya takpa..


Tapi jangan laa over sangat dak.. Yang pemerintah ni pun satu hal.. Hari tu nak belarak atas jalan hangpa tak bagi.. pastu hangpa gak kata nak bagi kalau wat kat stdium.. last2 ni depa dah pi tukaq kat stadium kot.. Takkan tak leh bagi kot?? uih lagu mana cerita ni...

Kepada kerajaan dan pihak polis, janganlah over kill sangat tentang isu BERSIH ni.. Satgi rakyat yang tak tau jadi tak tau, yang wat tak tau jadi simpati, yang diam jadi marah.. Dok pi bawa keluaq cerita komunis la bom la apa laa.. Apa ni???

Nak tenyeh pun pada2 laa.. Lani bukan zaman 70-an nak perbodoh orang awam rakyat Malaysia pasai komunis.. Negara-negara komunis macam China n Rusia sendiri pun dah tak pakai komunisme ni.. Adoyai..

Rakyat Malaysia nak berhimpun, depa ada hak kerana hak itu di jamin oleh perlembagaan.. Hat nak dok sekat tu pasai pa?? Awat takut sangat jadi lagu negara Timur Tengah ka?? Rakyat Malaysia bukan takdak otak laa.. Dah pakat jadi cerdik dah lani.. Toksah la dok perbodoh orang ramai..


Kepada yang nak berdemo pun, buat laa cara aman.. Jangan dok menimbulkan suasana provokatif.. Jangan dok pi perosak harta benda awam plak.. Dan paling penting jangan dok cetus rusuhan..

Dan kepada penentang BERSIH seperti Perkasa dan persatuan silat tu.. Berpada-pada laa naa.. Jangan nak tunjuk gedebe hangpa ja.. SAtgi benda tak dak apa2, dengan hangpa plak dok lebih..



Untuk lagi paham pasai isu BERSIH ni, aku sediakan hangpa semua artikel, ceramah dan video pasal isu ni.. Dengaq dan tengok dan baca.. Pastu buat laa keputusan hangpa sendiri.. ok??


Artikel:
1. http://layarminda2.blogspo​t.com/2011/06/hukum-demons​trasi...-bersih-20-antara.​html
2. http://layarminda2.blogspo​t.com/2011/06/aksi-demonst​rasi-dalam-pandangan-islam​.html
3. http://suffer.frenzyfm.my/​2011/07/sabtu-ini-ramai-ra​kyat-di-jalanan.html
4. http://drmaza.com/home/?p=​1436

Video:
1. http://www.youtube.com/wat​ch?v=Ziq38NAYhys
2. http://www.youtube.com/wat​ch?v=F2b8Vi9cCJQ
3. http://www.youtube.com/wat​ch?v=SR8WkaHSE0M

Audio:
1. Ceramah: http://www.mediafire.com/?​yad1dkyad3jah4q
2. Soal jawab: http://www.mediafire.com/?​7h9003x1x7yy46p
sumber: syahirul.com

Dah takat tu je laa.. GEram ni.. haih.. Jumpa lagi len kali..

4 comments:

Encik JI said...

hehe. dok diam jela. kepala da pusing dk dgr cite ni hari-ari

PiDoT_OtAi said...

tau takpa.. sampai naik meluat nak tgk berita.. haih.. apa laa depa ni

abu idris said...

arrayah.info - Demonstrasi Khilafah 2.0 berjaya bukan Bersih 2.0

Arif Aiman said...

wohooo... ada artikel tmbahan... huhu.. thanx btw... tgk apa aku kata psai bersih pulak :p

http://aimanayie.blogspot.com/2011/07/bersih.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK