Friday, July 1, 2011

TRANSFORMERS 3: DARK OF THE MOON

Wassup sahabat blogger semua??.. Aku mulakan post bulan Julai ni dengan review filem yang paling ditunggu-tunggu abad ini, eh silap tahun ini hehe.. TRANSFORMERS 3: DARK OF THE MOON.. One word to describe this film, AWESOME!!!!! haha..


Bangga la jugak coz menjadi antara yang pertama menonton filem ni bersama dengan member kamceng wa, anas baharon n adik2nya.. Setelah setengah jam lebih beratur, wa dapat gak tiket midnight.. Tu pun dah nak depan depan skrin dah.. Transformers punya penangan..

5 Sebab Kenapa Kena Tonton Filem Ni..

1. Filem transformer yang ketiga ni kelihatan sangat honest dari segi pembikinan dan tak berlebih-lebih.. Quite genius Michael Bay using "Man Land on The Moon" as the cover up story for this film..


2. Filem ni agak kurang sedikit babak-babak pertarungan antara robot dan perang manusia dan robot seperti dalam filem2 transformer sebelum ni.. BUT... Lebih kepada drama dan penghayatan watak..

3. Paling aku suka bila pelakon utama Shia LaBeouf nampak semakin matang dan sedang mencari-cari identiti diri untuk memulakan penghidupan sebagai orang dewasa.. The way he act, as always.. Awesome!!


4. Nilai-nilai persahabatan dan kekeluargaan diselit secara tanpa sedar untuk dihayati penonton.. Kejujuran, percaya mempercayai, bekerjasama, dan sebagainya ada dalam setiap babak dalam filem ni..

5. Anda akan tertanya-tanya apakah ada sambungan lagi untuk filem ni.. haa yang ni yang menarik..

So kepada yang nak layan TRAILER dan SYNOPSIS, bleh klik kat SINI.. 4.5 out of 5 stars.. Tak puas hati dengan review aku?? Haha pi beli tiket korang dan tonton sendiri..


So apa pendapat anda-anda sekalian yang dah tonton filem ni?? JOm share.. haha.. coz sharing is caring.. Whatever..

dan kat sini adalah review yang teramat serius dari OBEFIEND.. serius ya amat haha..

8 comments:

Mr Rileks said...

wah.. mst best dpt tgok awal.. bila la nak tgok nie.. xde masa nie.. :(

PiDoT_OtAi said...

mr.rileks : buat pengetahuan anda.. tiket2 untuk hari sabtu dan ahad full house.. booked earlier by people.. gila laa transformer punya penangan.. haha

TYNTHA LANA said...

Memang awesome! terbaik! Petang semalam lana tgk. Oh..menci sentinel,tak sangka bad robot,cettt!hahahaha

PiDoT_OtAi said...

tyhntha lana : tau takpa.. tak sangka btoi.. yang paling diharapkan tu laa yg paling jahat ya amat hehe

PenDekAr LauT said...

Ptg tadi try gi beli kat TGV dekat ngan umah ni.. Sold out.. Kecewa.. Just dpt menghayati melalui cerita kawan2 je.. Apa2pun tq atas perkongsian..

PiDoT_OtAi said...

pendekar laut : haha tau takpa.. member wa yg nak tgk esok n ahad pun tak leh.. dah full house org len tempah online.. mmg sgt ditunggu2 film ni thn ni.. sabar ye.. haha.. tgk mggu depan

Kang amphi said...

aku belum tengok film ni sob..

PiDoT_OtAi said...

takpa kang.. banyak masa lagi kan tempoh tayangan hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK