Thursday, June 17, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN



Dah tengok filem Lagenda Budak Setan?? Haha so apa yang korang semua rasa?? Ni aku nak share la serba sikit perasaan selepas menonton filem tersebut.. hehe.. Setelah hampir dua minggu tertunda plan nak pi tengok filem ni, akhirnya tertunai jua hasrat di hati..

Sinopsis boleh baca kat sini hehe.. Kasi suspen laa sket kan...

PUJI-PUJIAN

1. Kredit untuk pengarah yang telah mencuba sedaya upaya membawakan adaptasi novel ini ke layar perak.

2. Penjiwaan watak oleh Que Haidar dan Fazura sangat meyakinkan, sementara Farid Kamil belum cukup layak untuk memegang watak Kasyah. Dan Lisa pula aduhai, belum masa dia lagi hehe..

3. Sinematografi yang sangat menarik. Shoot view yang mempesonakan.

4. Muzik latar yang tepat dan kena masa yang membuai jiwa penonton.

5. Lisa Surihani yang cun hehe.

6. Hangpa tambah laa sendiri keh3



KRITIKAN

Sebagai salah seorag peminat novel Ahadiat Akasyah, rasanya filem ini belum mampu mencapai jiwa sebenar novel tersebut kerana...

boleh baca kat blog member aku ni ZEEZ FLIP FLOP hehe (kasi surprise gak...)

Boleh tengok trailer dia kat sini

lagi komen rakan blogger tentnag filem ni kat LEEDSSECRET.COM

5 comments:

Hazirah al-Barakbah said...

haha thanx bg pengiktirafan utk aku berkenaan review tu.

ang mesti nangeh kan tgk LBS ni? ang kan dlm hati ada tamannn :)

APAN said...

erm...novel pun aku x bace ma...
kalau tengok pun x tau la beza ngan novel...
kesimpulannya aku x tengok lagi citer tu...
huhu...

PiDoT_OtAi said...

pah : hehe aku tak nanges pun cuma mata masuk habuk jaa hehe

apan : hehe pi ja bro tgk.. layan blues hehe

Hazirah al-Barakbah said...

otai ang nangeh kaaaa??????? like siyesly nangeh? weh!!! hahaha

PiDoT_OtAi said...

dak aih... pedih mata jaa.. haha... lagu dia feeling sangat laa pah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK