Sunday, June 6, 2010

PRINCE OF PERSIA



Halooo.. hehe.. Hawau U all eberibodi?? hope U all fine and always fine hehe.. Ini hali wa mau celita(aik, awat aku ckp cina ni).. ok.. ehem.. Hari ni aku nak bercerita yentang satu filem yang sedang hangat dtayangkan dipawagam lani iaitu filem PRINCE OF PPERSIA : THE SANDS OF TIME..



Sebuah filem yang di adaptasikan dari sebuah game popular lewat 80-an dan awai 90-an, dan sampai lani pun orang dok main juga. First sekali buat para penggemar game Prince of Persia, memang filem ni dibuat untuk korang. Memang kebanyakkan scenes di ambil dari game.



Wa kagum dengan komitmen para pelakon filem ni dengan karektor watak yang dilakonkan. Kita dapat lihat dengan jelas tranformasi hero dalam filem ni. Dari seorang yang berlakon dalam filem cintan cintun remaja kepada pelakon filem aksi. Dan dari badan kurus keding jadi tough haha.. serius tak tipu maa..



Uih memang best laa filem ni.. Best mo tak ting laa..



wa bagi 4.5 / 5 bintang hehe.. serius best...

kalu nak baca sinopsis bleh baca kat sini..

kalu nak tengok preview bleh usha kat sini ye hehe..

9 comments:

LaNuNsepet said...

4.5/5 pergh..
mcm terbaik jer..
aku kalu disney buat file aksi aku jd cam tak yakin, sebab dier slalu wat citer katon..

PiDoT_OtAi said...

hehe. tapi serius best filem ni.. walaupun aku rasa cgi banyak giler tapi nampak real hehe

maCy said...

best? isk.. da kt uma ni jgn hrp la na g tgk.T__T

n.a.n.a said...

fulamak. tinggi oh bg ranking. nak tgk jgk! tapi kat sini xde cinema. wuuuu T__T

PiDoT_OtAi said...

macy : ala ye ke.. sian dia.. takpa tgk kat youtube je hehe..

nana : hehe.. tgk nana jgn tak tgk... bleh cari kat youtube hehe

fndrocka said...

not bad lah..kalau puteri alamut dia dia bagi cun lagi pun bagus.huhu

Latest Entri : Rumusan Lagenda Budak Setan

PiDoT_OtAi said...

fndrocka : hehe betol3 hehe

sop said...

setuju.. citer ni penuh dgn aksi best

PiDoT_OtAi said...

hehe.. enjoy ur muvie k

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK