Wednesday, December 15, 2010

CERITA PASAL KAHWIN

Kalau cerita pasal kawen ni aku percaya ramai yang suka. Kalau tadi mata dok kuyu ja tiba-tiba cerah terang benderang dok tumpu perhatin tengok skrin haha. Tapi sorry la kalau hangpa nak jumpa tips or petua apa-apa pasal kahwin kat entry ni coz tuan punya blog ni pun belum kawen lagi..

Just nak kongsi cerita pasal member-member aku yang dah berkahwin. Minggu lepas saja 3 orang rakan aku, dua dari sekolah menengah dan satu lagi dari sekolah rendah telah menamatkan zaman dara mereka haha..

Orang kata best kawen ni, apa pendapat hangpa semua?? hehe


ni gambar kengkawan yang hadir masa kenduri tu.. Ada yang aku tak penah jumpa pun start dari abis skulah, tup2 jumpa tang sini hehe


ni plak gambar kawen kat umah rakan aku Asma dengan pasangannya Jamil (senior aku masa sekolah dulu)

ni plak gambar kawen budak kelas aku Syuhada Rosli dengan pasangannya Khairul Nizam. Yang len2 tu nyibuk jaa haha.


Dan ada lagi satu psangan ni member sekolah rendah aku, Siti Salha dengan pasangannya. Dapat orang pahang dia hehe...

ni plak member diploma aku.. Dua2 budak kelas aku hehe.. dah jodoh tak kemena kan.. hehe.. tahniah buat syafique dan yanti

ni gambaq member aku kawen tahun lepasih.. Mohsin dengan pasangannya.. hehe sori bro lambat upload.

Tahukah anda??
Dengan berkahwin, anda sudah menyempurnakan separuh dari agama, dan tinggal separuh saja lagi untuk kamu laksanakan. Serta amal ibadat kamu dilipat gandakan pahalanya berbanding pahala orang bujang. Dan kamu telah melaksanakan sunnah Rasul...

So tahniah kepada sahabat aku yang baru berkahwin kemarin ni hehe

Buat mereka yang masih lagi bujang atau telah bujang seperti aku ini, nasihat aku.. Jangan laa dipikir sangat tentang hari yang nak kawen tu.. Pikir untuk hari-hari yang selepas kawen jugak.. kalau rasa tak mampu wat sekadarnya sudah.. tak yah laa nak bebankan diri dgn berhutang bertimbun sampai 3 anak pun tak abis bayar lg.. hehe

Apapun aku doakan semoga rumahtangga yang dibina mendapat keberkatan dari Allah.. Semoga cepat beroleh anak hehe.. Dan semoga berkekalan bahagia hingga ke syurga insya Allah..

Barokallahulakuma wa Baroka Ailaikuma Wa Jam'a Bainakuma Fi Khoir...

Juga buat Mak dan Ayah aku yang telah banyak berjasa kepada aku start dari hari aku dilahirkan sampai laa sekarang ni.. Happy Anniversary Mom n Dad... hehe.. 15 Disember 1980 hinggalah lani. dan semoga berkekalan hinggalah ke syurga nanti insya Allah..


8 comments:

-ini diary saye- said...

jom kawen! (>_<)haha

PiDoT_OtAi said...

haha kalau laa kawen ni semudah itu.. tapi apapun perlu kepada perancangan.. kena betulkan niat n ikhlaskan hati.. insya Allah semoga dipermudahkan oleh Allah

Anonymous said...

otai! muka hang sebijik muka ayah hang waktu muda.hihi

-mira set

Anonymous said...

otai! muka hang sebijik muka ayah hang waktu muda.hihi

-mira set

Qaisar said...

hai hensem. u nampak makin cute la sekarang. bila kita nk tgk TRON sama2 ek?

PiDoT_OtAi said...

mira : haha depa kata aku fotostat ayah aku.. cuma badan jaa besaq dari ayah aku haha

tammy : wels qaisar konon haha.. jom2 rabu ni. wayang murah ari rabu

Pink Pearl Lady said...

kahwin jangan tak kahwin,bg yg duk mengatal tu elokla cepat2kan...

PiDoT_OtAi said...

benda2 baik ni elok laa disegerakan.. tapi jangan dok kalut sangat nak kawen.. kena rancang lek lok hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK