Wednesday, July 6, 2011

SEKALI LAGI... sucks!!!!


Semalam wa dengan member wa mau pigi tengok wayang cerita "Attack The Block" but unfortunately malam baru ada.. So untuk tidak membazirkan masa dan menyahut seruan karyawan filem untuk menyokong filem tempatan, kami pun tempah laa tiket filem "Sekali Lagi" yang kebetulan sedang ditayangkan pada masa tu..

Seriously sepanjang 1 jam 30 minit masa tayangan filem tu aku terseksa gila.. Argh tekanan kot.. Semua watak tak menjadi.. Lisa Surihani nampak kekok dan kayu gila untuk filem 'drama' cinta macam ni.. Bront Palarei bakal kehilangan prestij lakonan beliau kerana nampak kartun sangat untuk shot filem ni..


Dan filem ni bakal menjatuhkan momentum populariti Shaheizy Sam yang nampak memperbodohkan diri sendiri.. Pelakon extra yang kayu dan over acting Kartina Aziz.. Aduhai, sabar je laa.. Naib baik laa kecomelan adik Mia Sara menyelamatkan keadaan.. Sejuk sikit hati tengok dia dalam filem..


Keseluruhan untuk filem ni 1 ja dari 5 bintang.. Tu pun sebab ada adik Mia Sara kalau tak memang aku dah angkat kaki kot.. Sinematografi hampeh, jalan cerita ok laa cuma kartun sangat, pelakon extra yang kayu.. Aduhai.. Serik siot nak tengok filem macam ni lagi..

Tak sanggup dah aku nak cerita lebih-lebih.. Korang layan je laa sinopsis dan trailer filem ni kat sini.. Nasihat aku, rentikanlah niat korang sebelum menyesal..

9 comments:

SPEK HITAM said...

NASSIB BAIK wa TAK TENGOK!!!!!

Taufan Bin Ribut said...

kan dah membazir duit tiket..hahaha..


Entri terkini : Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Entri sebelum :eh (amacam pendek tak tajuk entri aku)
Watch my video songs ^_^

PiDoT_OtAi said...

spek hitam : hehe.. Allah selamatkan kamu...

Taufan : haha.. nak wat mcm mana bro.. takdir Tuhan hehe

Rs Ida said...

lor..xbest ke? trailer ia mcm best jer..
kansel tgk..huhu

PiDoT_OtAi said...

ida : hehe.. ni komen saya je.. kalau nak tau.. try laa gi tgk.. la la la.. hehe

Awan said...

Dah agak dah citer ni xbest...

Razil Tahir said...

hey! not that bad!!

read my review!
http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum.html

aslam said...

http://kedaibajuborong.blogspot.com/2011/08/seorang-murid-tahun-lima-meninggal.html?showComment=1313154759441#c6524309113862628316

tia @ Ini Kisah Tia said...

huhu . lain orang , lain pendapatnya kan :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

JOM EXCHANGE LINK